Babymotorik fører til udvikling og større lærdom for dit barn.
Vi tilbyder træningshold, der hjælper dit barn til en veludviklet motorik.
Nedenfor kan du se mere om de motorisk udviklende hold, der består af:
Vi tilbyder for tiden desværre ikke disse hold, men håber at vi snart vil kunne tilbyde dem igen.
Veludviklet motorik giver dit barn de bedste betingelser for at lære.
En veludviklet motorik giver dit barn et positivt forhold til sin krop.
Når dit barn kan bruge sin krop ubesværet og med lethed, oplever dit barn tryghed ved kroppen. Trygheden giver dit barn tro på sig selv ved kropslig aktivitet.
Derfor vil dit barn turde deltage i de samspil, som er de situationer, hvor dit barn udvikler sig og får læring.
Fysioterapeutisk behandling med blid babymobilisering kan afhjælpe problemer som fx skævt kranie, fladt baghoved, favoritside, låsninger og dermed understøtte dit barns motoriske udvikling via børnefysioterapi.
Træningshold til udvikling af babymotorik
Vores børnefysioterapi tilbyder følgende 3 hold til udvikling af dit barns motoriske kompetencer.
Babytummel
Indeholder blandt andet babymassage, babytegn, krybeøvelser, kravleøvelser og masser af tumlesjov.
Formålet med træningen er at stimulere dit barn motorisk, så det kan opnå en god motorisk udvikling.
Små børn elsker at tumle og bruge deres krop og med den sansemotoriske stimulering, som jeg forestår, opbygger dit barn en god kontakt til sin krop, og det støtter den motoriske udvikling.
Med babymotorik vil du opleve en fantastisk måde at være sammen med din baby.
Du får viden, øvelser og ideer til at tumle med din baby.
Tilmeld dig og dit barn til babytummel her
Krybe / kravlehold
Obs. Krybe/kravlehold er midlertidigt sat på pause.
Indeholder kravletunnel, store og mindre bolde, legetøj, sæbebobler og en masse andre relevante legeredskaber, der kan stimulere dit barns motorik og sanser.
På holdet tumler og leger vi, så dit barns sanser kan blive stimuleret, og så dit barn kan få udviklet en rigtig god motorik.
Det er en fantastisk måde at være sammen med din baby, og her er plads til grin, gråd og amning. Du får inspiration til at tumle og lave motorik med dit barn derhjemme.
Far og baby træning
Obs. Far og Baby træning er midlertidigt sat på pause.
Kun for fædre og deres barn. På holdet er der plads til grin, gråd og bleskift.
Indeholder styrketræning til far og et program, der er tilpasset både far og baby.
På holdet vil du opleve tumletid og kvalitetstid med dit barn.
Formålet er at styrke barnets sanser og motoriske udvikling og skabe et rum for fædre og deres børn.
Børnefysioterapi i Århus C hjælper dig med at give dit barn den bedste motorik.
Når træningen giver bedre babymotorik
Denne glade pige ville ikke ligge på maven, men efter første behandling kunne hun pludselig ligge på maven i 30 minutter ad gangen.
Hun har deltaget på babytummel og derudover haft 4 individuelle behandlinger. Hun er nu afsluttet og i trygge hænder hos mor, der har fået vejledning og øvelser til at fortsætte den motoriske udvikling.
Som det ses af ovenstående, tilbyder vi på vores børnefysioterapi individuelle tider med råd og vejledning om den motoriske udvikling.
Ring til os på 86 12 29 04 og få mere information om individuelle tider.
Vil du vide mere om børnefysioterapi, babymotorik og motorisk udvikling.
Herunder kan du læse lidt mere om, hvorfor motorikken og den motoriske udvikling er så enorm vigtig for dit barn. Og denne vigtighed er årsagen til, at det tillige er en fordel at gøre bruge af børnefysioterapi, så dit barn bevægelsesapparat kommer til at fungere fuldstændigt korrekt så tidligt som muligt, så dit barn dermed får de bedste betingelser til at kunne udvikle sig kropsligt og i forhold til indlæring.
For at børn skal kunne være i stand til lære noget, så er det en forudsætning, at de har motoriske kompetencer. Dit barn bør eksempelvist kunne hoppe, springe, kravle og klatre.
Inden for babymotorik og børns motoriske udvikling bekræftes det af fagfolk, at børns bevægelse understøtter deres evne til at lære nyt. Et barn udvikler sig lige fra fødslen, og udviklingen sker i de sociale samspil, som barnet indgår i. Når dit barn er sammen med andre børn og nærværende voksne, bliver barnet motiveret til at bruge sin krop.
Når dit barn bruger sin krop, får barnet erfaringer med kroppen, og på den måde danner dit barn sit grundmotoriske fundament for at kunne lære og sidenhen kan tilegne sig kompetencer og færdigheder. Det vil sige, at et veludviklet sanseapparat og en solid grundmotorik er forudsætninger for al anden udvikling.
Hvis et barns motoriske færdigheder er mangelfulde, så skal barnet ofte anvende al sin energi på at holde styr på sin krop. Dermed har barnet ingen energi til at opfatte, hvad voksne personer som fx pædagoger og forældre siger. Og sidenhen hvad lærere siger. Barnet vil endvidere heller ingen energi have til at fordybe sig i en bog.
Der er nogle grundlæggende sanser, som skal være i orden, for at dit barn kan fungere optimalt i sit miljø og i de samspil, som barnet indgår i til hverdag.
Der findes meget og uddybende information om disse sanser, som ligger til grund for en velfungerende motorik hos et barn. Herunder finder du et kort uddrag om de væsentligste emner på området, og du kan få meget mere information hos vores fysioterapeuter i vores børnefysioterapi. Derudover findes der meget og forgrenet materiale om sanserne på biblioteket såvel som på internettet.
Ligevægtssansen, der også benævnes vestibulærsansen, registrerer hovedets bevægelser. Hvis ligevægtssansen er mangelfuld udviklet, kan det medføre utilpashed, hvis hovedet kommer i uvante bevægelser. Ligevægtssansen er den sans, der har at gøre med problemer som fx køresyge, søsyge, og højdeskræk. Det er også den sans, som har betydning for, hvordan øjenmotorikken styres, hvilket videre har betydning for færdigheder i forhold til at kunne læse og skrive.
Følesansen, der også kaldes taktilsansen, har betydning for menneskers medfødte reklekser, for kropsfornemmelse, og for at børn og voksne kan udføre præcise bevægelser. Hvis følesansen hos et barn fungerer mangelfuldt, kan berøring fra forskellige ting føles ubehageligt for barnet, og det medfører typisk store problemer med at koncentrere sig om det, som barnet egentlig burde have fokus på. Al barnets energi går nemlig med at tyde alt det, som føles generende ved forskellige berøringer.
Muskelsansen og ledsansen, der typisk benævnes kinæstesisansen, fungerer først optimalt, når ligevægtssansen såvel som følesansen er veludviklet. Kinæstesisansen har betydning for grovmotorikken, da sansen dels registerer, om muskler er spændte eller afspændte, og dels registerer hvilken stilling arme og ben har. Fornemmelse for rum og retning er også en del af denne sans, og hvis et barns kinæstesisans er mangelfuld, kan det resultere i, at barnet bevæger sig klodset og støder ind i andre.
De mange aktiviteter, der er velegnede til udvikling af barnets motoriske færdigheder, indgår i de træningshold, som vores børnefysioterapi tilbyder.